Ofta settir spurningar

 

– Kan det lade sig gøre at få en værtsfamilie, som man selv har fundet i forvejen?
Et AFS-ophold foregår på de betingelser som findes i deltageraftalen. Det betyder, at det er AFS, der står for at screene, udvælge og matche værtsfamilier til AFS-deltagere.
I helt specielle tilfælde kan det lade sig gøre at blive placeret hos en familie, man selv har fundet. I sådanne tilfælde foregår placeringen på samme betingelser, som der ellers gælder for AFS-udvekslinger.
Vi kan ikke tilbyde udvekslingsophold, hvor deltagerne bliver placeret hos familiemedlemmer. I USA er det ligefrem imod gældende lovgivning.

– Er der krav til engelskkundskaberne for ansøgere til de engelsktalende lande?
Deltagerne skal bestå en engelsktest (SLEP) i forbindelse med ansøgningen. Derfor har vi ikke et decideret karakterkrav for faget engelsk. Ansøgere med mange karakterer i den lave ende af skalaen eller med fag, der er dumpet, kommer dog ikke i betragtning, da AFS i værtslandet ikke vil kunne finde skole til dem. Udvekslingsstudenterne optages på lige vilkår med de øvrige elever på de amerikanske High Schools.

– Er der krav til franskkundskaber til de fransktalende lande?
Til Frankrig forventes det, at deltagerne har haft fransk i folkeskolen. Til Belgien og Canada stilles der ikke deciderede krav, men vi anbefaler kraftigt, at deltagerne enten har haft fransk i folkeskolen eller tilmelder sig et franskkursus, så de kan lidt grundlæggende fransk inden ankomsten.

– Er der krav til tyskkundskaber til de tysktalende lande?
I Schweiz og Østrig forventes det, at deltagerne hurtigt vil kunne begå sig i skolen. Hvis du har haft tysk i folkeskolen, vil dette være rigeligt. Til Tyskland forventes det, at du er motiveret for at lære sproget undervejs.

– Er der sproglige krav til de øvrige lande som AFS sender til?
I udgangspunktet forventes det ikke, at deltagerne taler flydende spansk, kinesisk, russisk, finsk, italiensk, serbo-kroatisk etc. ved opholdets start. Det forventes derimod, at deltagerne er motiverede til at lære sproget undervejs i opholdet. Vi anbefaler, at man sætter sig en smule ind i sproget inden ankomst, så man har lidt at starte på. Glem ikke, hvilken luksus det er senere at kunne et sprog som ikke ret mange andre danskere kan.

– Hvis man f.eks. spiller golf, dyrker svømning på højt niveau eller spiller et musikinstrument – kan det så lade sig gøre at fortsætte på samme niveau under opholdet?
Vi kan som regel ikke garantere, at man kan få undervisning eller deltage i aktiviteter som disse på samme niveau, som man får herhjemme. Af og til kan AFS i værtslandet gøre et helhjertet forsøg, men mange ting skal gå op i en højere enhed, for at vi kan imødekomme ansøgere med særlige krav eller forventninger. Derfor er det vigtigt, at ansøgere er fleksible med hensyn til den placering de får. Vi modtager ikke ansøgninger med ultimative krav om særlige placeringer.
Vi har få undtagelser fra ovenstående, når det gælder musikskoler. Læs mere HER om musikprogrammerne i Venezuela og Serbien (primært klassisk musik), og om AFS USA’s mulighed for at få pladser på www.hspva.org.

– Kan man vælge hvilken by eller region man vil bo i i værtslandet?
Nej.

Fleiri spurningar?